Astrit Selmanis sista match för Hammarby blev mot IFK Göteborg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: Astrit Selmani lämnar Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Astrit Selmani lämnar Sverige och Hammarby och är klar för israeliska Hapoel Be'er Sheva.

– Jag är väldigt exalterad över att öppna ett nytt kapitel i min karriär, säger han till Hapoel Be'er Shevas hemsida.

Efter flera rykten blev det tillslut officiellt under måndagen att Astrit Selmani lämnar Hammarby. Hans nästa klubbadress blir Hapoel Be'er Sheva i Israel, som han har skrivit ett treårskontrakt med.

”Hört mycket om klubben”

– Jag är väldigt exalterad över att öppna ett nytt kapitel i min karriär och vill tacka laget och ledarteamet för att de litade på mig. Jag har hört mycket om klubben och de underbara fansen och jag ser fram emot att träffas, säger Selmani i ett uttalande på Hapoel Be'er Shevas hemsida.

Efter ankomsten av den nye spanske tränare Marti Cifuentes inför säsongen blev det tydligt att han inte såg anfallaren som en startspelare.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson kommenterar försäljningen:

– Att Astrit lämnar har varit på gång en tid, och när vi väl nådde en överenskommelse med Be'er Sheva blev det okej för alla parter. Så vi tackar Astrit för tiden i Hammarby och önskar honom lycka till, säger Jansson till klubbens hemsida.

25-åringen värvades i januari förra året efter en succé i Varberg där han gjorde 15 mål på 24 allsvenska matcher.

Selmani gjorde totalt 11 mål på 39 matcher för Hammarby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.