Frölundaspelarna jublade över avancemanget till Ettan men nu får Åtvidabergsspelarna den platsen efter en inlämnad protest. Foto: Bildbyrån

Åtvidaberg får platsen i Ettan på Frölundas bekostnad

Uppdaterad
Publicerad

Åtvidaberg fick rätt av Disciplinnämnden och kommer att flyttas upp till Ettan, detta sedan Frölunda använt sig av en obehörig spelare i kvalspelet.

”Om obehörig spelare deltagit ska föreningen uteslutas”, står det i domen.

”Åtvidaberg har den 6 december inkommit med en protestanmälan och uppgett att Västra Frölunda i aktuell match har använt spelaren Anton Delwér. Spelaren stod på två varningar inför matchen och skulle enligt rådande reglemente ha varit avstängd”, skriver Disciplinnämnden i sitt beslut.

Åtvidaberg hade ställt över den egna spelaren Josh Bragg på grund av för många varningar efter att ha fått besked av Fotbollsförbundet att han inte fick delta.

Frölunda använde sig av Delwér som skulle varit avstängd och nu diskas klubben och går miste om platsen i Ettan.

”Om obehörig spelare deltagit för förening i match som ingår i tävling som spelas enligt utslagsmetoden ska felande förening uteslutas ur tävlingen”, står det i domen.

När lagen spelade vann Frölunda hemma med 2-0 men förlorade borta med 3-1, vilket gav Frölunda platsen i Ettan, en plats som nu alltså gått till Åtvidaberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.