Bayer Leverkusen firar efter Kai Havertz mål (t v). Foto: Bildbyrån.

Augustinsson fick se sitt Bremen förlora

Ludwig Augustinsson kunde inte spela på grund av skada.

Då fick vänsterbacken se lagkamraterna i Werder Bremen förlora tungt.

Laget föll med 1-4 mot Bayer Leverkusen.

Ludwig Augustinsson, som har haft skadebekymmer den här säsongen, missade omstarten i Bundesliga. Vänsterbacken har en muskelskada och tvingades därmed stå över matchen mot Bayer Leverkusen på måndagskvällen.

Augustinssons lagkamrater förlorade med 1-4 på hemmaplan.

Supertalangen Kai Havertz hade en fin kväll. 20-åringen gjorde bortalagets två första mål som gav en 2-1-ledning efter första halvlek.

En poäng bakom RB Leipzig

I andra halvlek fixade Mitchell Weiser 3-1 i den 61:e minuten. Kerem Demirbay fastställde slutresultatet 4-1 med knappa kvarten kvar.

Bayer Leverkusen är på femte plats i tyska ligan, enbart en poäng bakom RB Leipzig som har sista Champions League-platsen i skrivande stund.