Ludwig Augstinssons Werder Bremen flyttas ned till andradivisionen. Foto: TT

Augustinssons Bremen nedflyttade efter dramatik

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Anderssons Köln fick in 1–0 i den 86:e minuten hemma mot Schalke.

Ett mål som räddar laget från den sista nedflyttningsplatsen – och skickar ner Ludwig Augustinsson och Werder Bremen i andradivisionen.

Sebastian Andersson jublade redan i den 71:a minuten när den svenske Kölnanfallaren gjorde målet som förde Köln över den sista nedflyttningsplatsen.

Men VAR-rummet hittade en häl i offsideposition – och målet dömdes bort. 15 minuter senare kom målet ändå när Sebastian Bornauw nickade in 1–0.

Köln avancerar därmed upp till kvalplatsen och får möjlighet att spela sig kvar i Bundesliga. Men för Werder Bremen innebär det att de gör Schalke sällskap ner i andradivisionen.

Augustinsson skadad

Förra säsongen sköt Ludwig Augstinsson kvar Bremen i Bundesliga. Men i dag fick laget komma till start utan en muskelskadad Ludwig Augustinsson och de lyckades inte rå på Mönchengladbach i slutomgången. Bremen förlorade med 2–4, sedan de varit i underläge med 0–4 efter 67 minuter. Bremen hade behövt tre poäng för att undvika nedflyttning.

Joakim Nilssons Bielefeld, som också riskerade att åka ur, besegrade Stuttgart borta med 2–0 och blir således kvar i Bundesliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.