Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Australien är klart för fotbolls-VM i Qatar efter straffdrama mot Peru Foto: Bildbyrån

Tog Australien till VM med dans (!) under straffdramat

Uppdaterad
Publicerad

Det avgörande VM-kvalmötet mellan Australien och Peru var oavgjort efter 120 minuter.

Då bytte Australiens förbundskapten Graham Arnold in straffspecialisten Andrew Redmayne på tilläggstid – och som han levererade.

Efter flera avancerade danser på mållinjen räddade han till slut den sjätte straffen och skickade sitt land till VM.

Den australiske målvakten Andrew Redmayne har gjort sig känd för sina yviga rörelser på mållinjen i samband med straffsparkar – och det var också därför förbundskaptenen Graham Arnold valde att byta in 33-åringen med bara minuter kvar att spela av förlängningen i det avgörande VM-kvalmötet med Peru.

Väl i straffläggningen gjorde han som han brukar och även om han inte firade några större framgångar med sina udda danser till en början så klev han fram och räddade Perus sjätte straff – och det visade sig räcka.

VM-kval fotboll

– Jag har inga ord, jag kan inte tacka resten av laget nog mycket. Jag ska inte få cred för det här, grabbarna sprang i 120 minuter, det här är en laginsats, säger han och fortsätter:

– Jag har vetat i två, tre veckor att det här kan hända.

Förbundskapten Graham Arnold berättar om det luriga draget.

– Andrew Redmayne är en väldigt bra straffräddare och vi gjorde också bytet för att de skulle bli lite osäkra, säger han enligt The Guardian.

I VM kommer Australien att spela i Grupp D tillsammans med Danmark, Frankrike och Tunisien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet