Ytterligare två spelare har överklagat sina matchfixningsdomar till Högsta Domstolen. Foto: SVT.

Även futsalstjärnorna överklagar matchfixningsdomar till HD

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan överklagade Pawel Cibicki sin matchfixningsdom till Högsta Domstolen.
Nu har även de dömda futsalstjärnorna gjort det.
De vill bli friade från sina respektive domar.

Cibicki dömdes i december av hovrätten till villkorlig dom för tagande av muta och spelfusk i en allsvensk fotbollsmatch våren 2019, en dom som han förra veckan överklagade till Högsta Domstolen.

Nu står det klart att även två av de andra dömda personerna i matchfixningshärvan har överklagat sina domar. Det gäller de två tidigare landslagsspelarna i futsal.

Nekar till brott

Den ene dömdes till villkorlig dom för givande av muta och spelfusk gällande samma match som Cibicki dömdes för (då Cibicki enligt domen ska ha tagit ett gult kort för att få ta ett lån på 300 000 kronor), och den andre för tagande av muta och spelfusk i det så kallade Kvarnbyfallet.

Detta fall gällde en klubb som då spelade i division 3, då personen i fråga ska ha tagit emot pengar för att se till att laget skulle förlora.

Se SVT:s dokumentär ”Kvarnbyfallet” på SVT Play.

Alla de dömda personerna nekar till brott, och vill att Högsta Domstolen ska se till så att åtalet ogillas. Futsalspelarnas advokater har dock inte motiverat varför HD ska ta upp ärendet, utan de har bett om att få inkomma med sina argument nästa vecka.

Att Högsta Domstolen ger ett så kallat prövningstillstånd är ovanligt. HD skriver på sin hemsida att de får in cirka 6 000 överklaganden per år. Endast drygt 100 av dem får prövningstillstånd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.