Patriot Sejdiu avgjorde derbyt. Foto: Bildbyrån.

Avgjorde derbyt med första allsvenska målet

Malmö vann derbyt mot Helsingborg.

Matchen slutade 2–1 efter att Patriot Sejdiu avgjort på stopptid – 70 sekunder efter att han bytts in.

– Det blev en bättre kväll än jag trodde, för jag gjorde ett mål. Kan man göra supportrarna glada så är det extra kul, säger matchhjälten till SVT Sport.

Skånederby i hettan på Nya Malmö Stadion, med en något försenad avspark. Det var en jämn inledning, med chanser åt båda håll. I 24:e minuten slog Veljko Birmancevic en hörna från höger som Isaac Kiese Thelin nickade till 1–0 för Malmö.

Trots att Helsingborg hade chanser, så kom kvitteringen efter en bjudning från MMF-försvaret. Unge Hugo Larsson, som startade för blott andra matchen i allsvenskan, slog en tveksam passning in i mitten. Dennis Olsson fångade upp den och avlossade, via en MFF-spelare, i mål. Kvitterat.

Dramatisk avslutning

Inför andra halvlek gjorde Malmö två byten, ut med Ola Toivonen och Hugo Larsson, in med Dennis Hadzikadunic och Sergio Peña. Hemmalaget tog över mer och det blev farligt direkt när Jo Inge Berget nickade mot mål.

I 89:e minuten byttes Patriot Sejdiu in för Malmö.

– Det var fifty fifty, men sedan valde tränaren att ta in mig, det var bra att han gjorde det, säger Sejdiu i Discovery+.

För det tog bara 70 sekunder innan inhopparen hade han avgjort matchen med sitt första allsvenska mål till 2–1, som blev slutresultatet.

– Det känns bra, nu vet tränaren att han kan lita på mig, att jag finns där när han behöver mig, säger Sejdiu i Discoverry+.

– Ett sådant här viktigt, matchvinnande mål känns mer speciellt, säger han.

Det här var femte raka hemmasegern för Malmö mot Helsingborg.

KLIPP: Se alla höjdpunkter från matchen här