Hammarby-tifo. Foto: Bildbyrån

Bajen Fans: ”Finns idéer om att hänga upp tifon”

Uppdaterad
Publicerad

Den 14 juni börjar allsvenskan, men det lär åtminstone dröja tills efter sommaren innan det blir någon publik på matcherna. Hammarbysupportrarna har ändå planer på att i någon mån stötta laget på hemmaplan.

– Det finns idéer om att hänga upp tifon innan matchen, säger Kalle Strandberg, styrelsemedlem i Bajen Fans, till SVT Sport.

Trots att man inte kan gå på matcherna ser Kalle Strandberg dagens besked som positivt.

– Det är klart att vi har gått och väntat hela våren och vi har förlikat oss med det faktum att om det blir fotboll så blir det utan publik i början. Det var ingen överraskning direkt. Däremot är det jätteglädjande att det har kommit klartecken för att köra igång, säger han.

Hur påverkar det här er verksamhet?

– Vi har fått ställa om litegrann. I normala fall så är det mycket fokus på hemma- och bortamatcher den här tiden på året, med resor och tifofix och allt som rör fotbollen direkt. Vi har dragit igång lite andra projekt. Vi tillverkar förkläden till vården, håller reda på vår webshop och uppdaterar våra styrdokument.

Har ni planer på att stötta laget ändå på något sätt?

– Det blir jättesvårt. Vi för en ganska tät dialog med klubben om vad vi kan göra för att stötta laget. Det finns inget konkret i dagsläget, men det finns idéer om att hänga upp tifon innan matchen. Med bara ett visst antal personer då. Så det är något på läktaren. Men exakt hur det ska utformas vet vi inte.

Strandberg berättar att man gärna ser att de som har säsongskort stöder klubben genom att inte kräva tillbaka pengar trots att man inte får gå på en del matcher.

– Det är klart att det är problematiskt, men vi förstår att pengarna är jätteviktiga för klubben och vi uppmanar de som har möjlighet att efterskänka sina säsongskort att göra det. Men vi har förståelse för att många har fått problem i svallvågorna av det här och då kan pengarna vara viktiga, säger han.

ARKIV: Här dyker Zlatan upp på Hammarby-damernas träning (25 april):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.