Alexander Isak. Foto: Bildbyrån

Bakslaget: Alexander Isak lämnar landslagstruppen på grund av skada

Uppdaterad
Publicerad

Igår kom uppgifter om att Alexander Isak kände av en skada. Den var värre än befarat och nu lämnar Newcastle-stjärnan truppen som samlats inför Nations League-matcherna mot Serbien och Slovenien.

Isak var på plats vid förberedelserna i Stockholm.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva lämna laget. Jag hade längtat efter att spela i den blågula tröjan igen. Jag önskar killarna stort lycka till på lördag och tisdag, säger Alexander Isak till SvFF.

Herrlandslaget i fotboll

Med en skada på en nyckelspelare var det inte så mycket att göra. Det pratades igår om en ”en liten känning” utan att gå närmare in på vad det är för typ åkomma.

– Det är såklart tråkigt främst för Alex men också för oss som lag. Men efter att ha pratat med både vårt medicinska team och Alex så är det rätt beslut att han lämnar. Jag hoppas att han är tillbaka så snart som möjligt. I dagsläget kommer vi inte ta ut någon ny spelare. Nu är det fullt fokus på förberedelserna mot Serbien på lördag, säger förbundskapten Janne Andersson till Svenska Fotbollförbundet.

Isak var tillsammans med Dejan Kulusevski den som Andersson pekade ut som nyckelspelare inför matcherna.

– Det är ett jättetungt avbräck. Han är en fantastisk fotbollspelare och som har spelat på slutet. Så klart att han kommer saknas men nu hoppas vi att någon annan kliver fram, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

KLIPP: Anthony Elanga: ”Jag kan inte tro att jag är en stjärna nu”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anthony Elanga låter inte framgångarna stiga honom åt huvudet. Foto: Bildbyrån/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet