Mario Balotelli kramas om under tiden som matchen avbröts. Foto: TT.

Balotelli får mothugg efter anklagelser om rasism

Brescias Mario Balotelli uppger att han rasisthånades av Hellas Veronas fans och hotade därefter att lämna planen. Lagkamrater och motspelare övertalade Balotellli att stanna kvar och matchen avbröts i fyra minuter. Men Veronas tränare har en annan uppfattning.

– Han blev provocerad men inte utsatt för rasism, säger Ivan Djuric.

Det var i början av andra halvlek som Balotelli tröttnade på hånet från en speciell sektion på Bentegodi-stadion i Verona. Han plockade upp bollen och sparkade den mot de häcklande supportrarna.

Han gick bakom målet och spelare från båda lagen anslöt och förmådde Balotelli att stanna kvar. Domaren stoppade matchen och speakern informade åskådarna att matchen skulle stoppas för en längre period om trakasserierna fortsatte. Det var en procedur som tog fyra minuter.

”Det hände inget i dag”

Supportrarnas beteende uppfattades på olika sätt.

Veronas tränare Ivan Juric är upprörd över att fansen beskylldes för att ha betett sig rasistiskt.

– jag tycker att rasistiska tillmälen är avskyvärda och är den förste att fördöma dem när det sker men det hände inget i dag, säger Juric enligt Reuters.

– De provocerade honom med hån och sarkastiska ramsor men det var inte rasistiskt. Den som säger något annat ljuger, fortsätter Juric, vars Verona vann matchen med 2-1.

Balotelli valde att inte prata med media efter matchen.

Rasistiska tillmälen har varit återkommande på italienska matcher under hösten.