Bara kryss för Chelsea i stjärnans debut

Regerande mästaren Chelsea fick nöja sig med 1-1 mot Manchester United i ligapremiären. Nyförvärvet Pernille Harder byttes in sent i matchen.

Chelsea vann förra året Super League i England. Till den här säsongen har man dessutom kryddat med den danska stjärnan Pernille Harder, som kom från Wolfsburg som den dyraste damspelaren någonsin.

I debuten mot Manchester United startade Harder på bänken, medan svenskorna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson startade.

Women's Super League

Men det saknas inte spelare i laget som kan göra mål. Sam Kerr, fem fullträffar i VM förra året, tryckte in 1-0 till Chelsea i den 25:e minuten.

Comeback efter hjärtsjukdom

Framspelningen var signerad Fran Kirby som inte spelat en ligamatch på nästan ett år på grund av hjärtsjukdom. I andra halvlek var det bättre var på hemmalaget United och kvitteringen var nästan identisk med Chelseas 1-0.

Leah Galton avslutade ett mönsteranfall i den 79:e minuten till 1-1. Harder, som blev inbytt med tio minuter kvar, och Chelsea fick nöja sig med en poäng i premiären.

Lotta Ökvist hoppade in i matchen för Manchester United med kvarten kvar att spela.