Barcelona kommer att spela Champions League-final i Göteborg. Foto: TT

Barcelona klart för Champions League-final

Två fullträffar av Lieke Martens räckte för Barcelona mot Paris Saint-Germain i Champions League-semifinalen.

Barcelona är nu klart för sin andra Champions League-final på tre år.

Det stod lika efter den första semifinalen. Och i den andra fick Barcelona en riktig drömstart mot Paris Saint-Germain.

Åtta minuter in i matchen inledde hemmalaget målskyttet genom Lieke Martens. Hon avlossade ett rappt skott som gick in bakom Christiane Endler.

Och i 31:a minuten fick Martens sin andra fullträff att se väldigt enkel ut, efter ett inlägg av högsta klass av norska Caroline Graham Hansen.

Men PSG svarade bara två minuter senare när Marie-Antoinette Katoto stångade sig förbi det spanska försvaret och dunkade in reduceringen, 2–1.

I slutet av den första halvleken var PSG tillbaka med i matchen, men resultatet stod sig till pausen.

Brände guldchans till kvittering

I 59:e minuten fick PSG en jättechans till kvittering. Ramona Bachmann fick bollen i boxen och försökte dunka in bollen bakom Sandra Paños som ville annat.

Jennifer Hermoso fick chans att punktera matchen och föra sitt Barcelona till final, men bollen gick i den vänstra stolpen.

Och med fyra minuter kvar fick Barcelona en frispark utanför straffområdet – men den brände Hermoso.

Trots att ”Barca” dominerade och chanserna var många blev det en mållös andra halvlek.

Barcelona ställs mot vinnaren mellan Chelsea i CL-finalen den 16 maj i Göteborg.

SE MER: Hanna Glas hjälte i CL-semin mot Chelsea (24 april 2021)