Barcelona får tillfälligt måljubla på en annan arena än Camp Nou. Foto: TT

Rustar upp Camp Nou – Barcelona får lämna

Uppdaterad
Publicerad

Barcelona ska rusta upp sin klassiska hemmaarena Camp Nou.

Då tvingas La Liga-klubben flytta på sig.

En upprustning av Camp Nou har varit på tapeten länge men har dragit ut på tiden. Nu säger däremot klubbens president Joan Laporta att man vill inleda arbetet sommaren 2022. 

Det väntas ta tre till fyra år och kommer även göra så att Barcelona får spela sina hemmamatcher i en annan arena i upp till ett år.

– Vi överväger olika alternativ men den starkaste kandidaten är Estadi Johan Cruyff, säger Laporta till radiokanalen Rac1 enligt nyhetsbyrån AP.

Estadi Johan Cruyff är hemmaarena åt Barcelonas damlag och har en kapacitet för 6 000 åskådare. Skulle herrlaget komma att spela där vill klubben öka kapaciteten till 50 000.

En upprustning av Camp Nou, som redan tar 99 000 åskådare, skulle innebära att man ökar publikkapaciteten till 110 000 åskådare samtidigt som man renoverar arenaområdet.

MER FOTBOLL: Ny Plattmatch av Barcelona – kryssade mot bottenlag (24 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.