Gerard Piqué och Andres Iniesta under söndagens match mot Las Palmas. Foto: BILDBYRÅN

Barcelona strejkar efter polisens våld

Uppdaterad
Publicerad

Ja-sidan vann en rungande seger i omröstningen för ett självständigt Katalonien.

Nu väljer fotbollsklubben Barcelona att strejka i protest mot polisens våld.

”Ingen kommer att träna imorgon”, skriver man i ett uttalande.

Hela Katalonien väntas delta i den strejk som är utlyst till imorgon. Det är drygt 40 organisationer, inklusive de största fackföreningarna, som ligger bakom den. Anledningen är den spanska polisens våld under söndagen som man vill protestera mot.

”FC Barcelona deltar i den landsomfattande strejken av ”Taula per la democracia” och därför kommer klubben att vara stängd imorgon. Inget av de professionella lagen eller ungdomslagen i FC Barcelona kommer att träna i morgon”, säger klubben i ett uttalande.

Barcelonas fotbollsherrar spelade söndagens ligamatch inför tomma läktare på Camp Nou. Barças ordförande Josep Maria Bartomeu säger att klubben fattade beslutet som en protest mot våldet, snarare än av säkerhetsskäl. Över 800 personer skadades i sammandrabbningar med polis under dagen, enligt sjukhuskällor i staden.

Barcastrejk2

LÄS MER: Barcas mittback Piqué i tårar: ”Kan nog fortsätta spela i landslaget”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.