Frenkie de Jong blev utvisad på kvarten kvar av derbyt. Foto: AP

Barcelona tappade poäng i derbyt efter utvisning

En utvisning förstörde för FC Barcelona som tappade poäng i derbyt. Jumbon Espanyol kvitterade sent till 2–2 efter att inhopparen Wu Lei satte slutresultatet i den 88:e matchminuten.

Det var David López som gav Espanyol ledningen i den 23:e matchminuten på pass från Marc Roca. Ställningen stod sig också halvleken ut.

Men bara fem minuten in i den andra halvleken kvitterade Barcelona till 1–1 genom Luis Suárez som styrde in kvitteringen vid den första stolpen efter ett inlägg från Jordi Alba. Nio minuter senare var vändningen fullbordad då Suárez var framspelare till Arturo Vidal som gjorde 2–1-målet.

Sen utvisning

Espanyol fick chans till kvittering då laget fick spela med en man mer den sista kvarten. Det eftersom at Frenkie de Jong drog på sig två snabba varningar. Och i den 88:e matchminuten kvitterade Espanyol till slutresultatet 2–2 genom inhopparen Wu Lei.

Trots poängtappet behåller Barcelona serieledningen. Laget har samma poäng, men bättre målskillnad, än Real Madrid som tidigare i dag vann borta mot Getafe med 3–0 efter två mål av Raphaël Varane och ett mål av Luka Modric.

Även serietrean Atletico Madrid vann sin match. Levante besegrades med 2–1 där målen gjordes av Ángel Correa och Felipe.