Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Fridolina Rolfö avgjorde Champions League-finalen för Barcelona mot Wolfsburg

Uppdaterad
Publicerad

Tvåmålsunderläge i paus.

Men Barcelona stod för en imponerande vändning och säkrade Champions League-titeln.

Det var ingen mindre än Fridolina Rolfö som satte segermålet mot Wolfsburg.

– En otroligt mäktig upplevelse, säger hon till SVT Sport.

Andra Champions League-titeln på tre år är ett faktum för Barcelona. För Fridolina Rolfö är det hennes första titel i den prestigefyllda turneringen, och inte nog med det. Det var dessutom hon som avgjorde matchen när hon satte 3-2 i andra halvlek.

– Det är svårt att sätta ord på det. En otroligt mäktig upplevelse, sade Rolfö till SVT och övrig svensk media när hon kom ut till den mixade zonen – nästan tre timmar efter slutsignalen.

Rolfö blev första svensk att göra mål i en Champions League-final sedan 2008, då både Lisa Dahlkvist och Frida Östberg blev målskyttar för sitt Umeå.

Men det såg tufft ut i paus för Barcelona. Det var nämligen Wolfsburg som fick en drömstart på matchen. Lucy Bronze tappade boll vid eget straffområde och det ledde till att Ewa Pajor kunde göra 1-0 efter bara tre minuter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Rolfö stor hjälte

Även 2-0 följde och ett tufft läge för förhandsfavoriten Barcelona i paus. Men i andra halvlek studsade det betydligt mer rätt för spanjorskorna – och då smällde det två gånger på två minuter. Patricia Guijarro stod för båda målen och finalen levde på nytt.

Sedan var det Rolfös tur. Bollen studsade runt i straffområdet, innan den hamnade vid svenskans fötter som då smällde in den i mål. 3-2 blev slutresultatet och svenskan därmed stor hjälte för sitt Barcelona.

– Jag blir så glad att jag blir galen. Jag ser tjejerna i hörnan som värmer upp, och ser dem skrika och jag blir så glad och bara firar med dem och resten av laget. Det är något jag länge kommer att minnas, säger Rolfö till SVT Sport, apropå känslorna när hon ser bollen gå i mål.

– Det har varit många tårar i dag. Jag är som ett vrak. Det är så mycket känslor, och att stå där som segrare... Det är en stor dröm som gått i uppfyllelse, och att få göra det med detta laget på sättet som vi gör det, det är en fantastisk upplevelse.

Se Rolfös segermål i spelaren ovan.

UEFA Women's Champions League

FC Barcelona logo

FC Barcelona

3 - 2

VfL Wolfsburg logo

VfL Wolfsburg

Philips Stadion, Eindhoven
Publik: 33147
Domare: Cheryl Foster

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.