Emma Holmgren lämnar Champions League-mästarna Lyon. Foto: Bildbyrån

Målvakten Emma Holmgren lämnar Lyon

Uppdaterad
Publicerad

Emma Holmgren lämnar Lyon.

Efter två år, och sex spelade matcher, går karriären vidare.

Hon tackade nej till en förlängning med den franska storklubben.

– Det är speltiden jag vill åt nu, säger hon.

Den tidigare Eskilstuna- och Linköping-målvakten Holmgren, som har spelat i flera olika svenska juniorlandslag och funnits med i några damlandslagstrupper, gick till Lyon för knappt två år sedan.

Det blev under dessa år sex matcher för det franska storlaget, och två ligatitlar. Dessutom vann Lyon Champions League förra året.

”Tufft och annorlunda”

Nu går karriären vidare, trots att Lyon ville skriva ett nytt kontrakt med 26-åringen.

– Jag har varit i förhandling med Lyon, och det är så klart jättekul att de vill ha en kvar. Men jag känner efter de här två åren där jag prioriterade träningsmiljön så vill jag se själv hur mycket jag utvecklats av det, säger hon till SVT Sport, och fortsätter:

– Så det är framför allt speltiden som jag vill åt.

Under de två åren som Holmgren tillhört den franska storklubben, som vunnit Champions League sex av de sju senaste åren, blev det alltså bara sex matcher.

– Det är klart att det varit tufft och annorlunda eftersom jag i princip alltid har varit förstamålvakt när jag spelat. Men det var ett val jag tog, att jag kände att jag behövde en bättre träningsmiljö, säger hon, och utvecklar:

– Så när Lyon dök upp och jag fick chansen att träna med världens bästa spelare varje dag, då kändes det som att jag kunde investera två år för att träna och spela med världens bästa spelare för att nu förhoppningsvis kunna visa hur mycket jag utvecklats av det i en ny tröja.

”Väldigt bra beslut”

Holmgren avslöjar att hon har gjort klart med en ny klubb.

– Det är klart för min del, men det är inte officiellt än.

Men är det något du kan avslöja?

– Det är en klubb där jag känner att de har följt mig en längre tid, att de tror på mig. Jag har haft bra kommunikation med tränaren, målvaktstränaren och staben, och det känns som ett väldigt bra beslut.

Och med tanke på vad du sa tidigare om speltid gissar jag att det är en klubb där du fått indikationer om att de kommer satsa på dig som förstamålvakt?

– Ja, precis.

ARKIV: Här blev Holmgren Champions League-mästare (21 maj 2022):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.