Barcelonas ordförande erbjuder sig att avgå – för att rädda Messi kvar

Uppdaterad
Publicerad

Barcelonas ordförande Josep Bartomeu erbjuder sig att avgå om det kan rädda superstjärnan Leo Messi kvar i klubben.

På tisdagen rapporterade flera medier att Messi tröttnat på situationen i Barcelona och att han begärt att få lösas ut från sitt kontrakt, som går ut nästa sommar.

Det gjorde att delar av fansen samlades utanför Camp Nou och krävde ordförande Bartomeus avgång.

Bartomeu är redo att möta fansens krav om Messi offentligt går ut och förklarar att missnöjet med klubben beror på ordföranden.

Henrik Larsson ny i tränarstaben

Messi har inte svarat på Bartomeus utspel. Efter 2-8-förlusten i Champions Leagues kvartsfinal mot Bayern München fick tränaren Quique Setien sparken och Ronald Koeman anställdes, där Henrik Larsson kom med som assisterande.

I samtal med Koeman förklarade Messi att han kände sig mer utanför än inne i laget. Barcelona gör nu allt för att försöka hålla Messi kvar i klubben.

– Vi överväger inte något slags avsked för vi vill att Messi ska stanna. Vi gör allt vi kan för att försäkra oss om att relationen mellan Barca och Messi kommer fortsätta, säger Barcas sportchef Ramon Planes.

Messi kopplas ihop med sin gamle tränare Pep Guardiola i Manchester City. Även Paris SG nämns.

I Argentina hoppas man på mirakel

I Argentina samlades fansen i Newell's Old Boys i en parad under torsdagen för att försöka locka hem Messi till sin pojkklubb i Rosario. Messi har tillhört Barcelona sedan han var 13.

Newell's Old Boys-fansen vet att man inte ligger längst fram i ledet i förhandstipsen om var Messi tar vägen men påminner om att klubben mot alla odds skrev kontrakt med Diego Maradona 1993 då denne var 33 år.

– Folk trodde att det var omöjligt, säger Jamie Ralph i supporterklubben till PA.

KLIPP: Nannskog: ”Kan förstå Messi – Barcelona har stått still” (26 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.