Tränaren Ronald Koeman vill veta hur Lionel Messis kontrakt kan ha läckt ut till pressen. Foto: Joan Monfort/AP/TT

Barcelonas tränare Ronald Koeman: Den som läckte Lionel Messis kontrakt kan inte vara kvar i klubben

Uppdaterad
Publicerad

I går publicerade tidningen El Mundo Lionel Messis miljardkontrakt med Barcelona.

Nu försöker klubben ta reda på hur kontraktet läckte ut.

Och lyckas de kommer de agera hårt.

– Om någon från klubben läckte så kan personen inte vara kvar i klubben, säger tränaren Ronald Koeman.

Den spanska tidningen El Mundo publicerade natten till söndagen en artikel som vållade enorm uppmärksamhet världen över. Det visade sig nämligen att de har kommit över Leo Messis kontrakt med FC Barcelona.

Kontraktet, som är daterat till den 25 november 2017, visar att argentinaren tjänat inte mindre än 555 237 619 euro sedan 2017 – motsvarande över 5,6 miljarder kronor. Där ingår flera typer av bonusar, bland annat en lojalitetsbonus på 77 929 955 euro (790 miljoner kronor).

Kan leda till avsked

Klubben var snabb med att gå ut med sin hemsida och beklaga att kontraktet blivit offentligt, och hotade med rättsliga åtgärder. Och tränaren Ronald Koeman berättar nu att klubben planerar att avskeda den som läckte kontraktet, ifall den personen tillhör FC Barcelona.

– Vi måste verkligen försöka ta reda på hur detta hamnade i pressen. Om någon från klubben läckte så kan personen inte vara kvar i klubben, säger Koeman, enligt nyhetsbyrån AP, och förklarar att han ser detta som ett sätt att försöka skada den argentinske stjärnan:

– Messi har gjort mycket för denna klubb. Vi måste respektera honom. Det verkar som att detta är gjort med ont uppsåt i ett försök att skada honom.

ARKIV: Här slår Messi Pelés rekord (23 december):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.