Lionel Messi, FC Barcelona. Foto: TT Nyhetsbyrån

Leo Messis Barcelona-lön avslöjad

Uppdaterad
Publicerad

Har du undrat exakt hur mycket pengar Leo Messi tjänar i FC Barcelona?

Nu behöver du inte fundera längre.

Tidningen El Mundo har kommit över hans kontrakt.

På fyra år har han tjänat över 5,6 miljarder kronor.

Den spanska tidningen El Mundo publicerade i natt en artikel som vållat enorm uppmärksamhet världen över. Det visade sig nämligen att de har kommit över Leo Messis kontrakt med FC Barcelona.

Kontraktet, som är daterat till den 25 november 2017, visar att argentinaren tjänat inte mindre än 555 237 619 euro sedan 2017 – motsvarande över 5,6 miljarder kronor. Där ingår flera typer av bonusar, bland annat en lojalitetsbonus på 77 929 955 euro (790 miljoner kronor).

Barcelona dementerar inte

Det fyra år långa kontraktet är, enligt El Mundo, det mest penningstinna kontraktet som någonsin signerats i idrottsvärlden.

Barcelona publicerade vid lunchtid ett uttalande på föreningens hemsida, där de inte dementerar uppgifterna – men beklagar att det blivit officiellt.

”Klubben beklagar publiceringen eftersom det är ett privat dokument som borde ha skyddats eftersom parterna kommit överens om dess konfidentialitet. FC Barcelona dementerar kategoriskt allt ansvar för att dokumentet publicerats, och kommer att vidta alla lämpliga rättsliga åtgärder mot tidningen El Mundo, för all skada som de kan tänkas åsamka genom publiceringen”, skriver klubben.

Messi, som har tillhört Barcelona sedan 2001, har inte kommenterat nyheten. Argentinaren försökte lämna Barcelona i augusti, men stannade kvar efter en uppmärksammad fejd med klubben. I juni går stjärnans kontrakt ut, men han har inte uteslutit att han stannar kvar.

KLIPP: Vem är egentligen bäst – Messi eller Ronaldo?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.