Barcelonas anfallare Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: Bildbyrån

Barcelonastjärnan Pierre-Emerick Aubameyang rånad i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

Barcelonastjärnan Pierre-Emerick Aubameyang blev tidigt på måndagen attackerad och rånad i sitt hem av en grupp maskerade män, uppger den spanska fotbollsklubben.

Både Aubameyang och hans fru ska må bra efter omständigheterna, meddelar Barcelona.

Enligt tidningen El País, som hänvisar till poliskällor, ska Aubameyang bland annat ha blivit slagen och tvingad att öppna ett kassaskåp med smycken. Rånarna, minst fyra till antalet, ska också ha hotat Aubameyang och hans fru med både skjutvapen och järnrör.

Flera fotbollsspelare rånade

Det är långtifrån första gången som fotbollsspelare rånas. I Spanien har spelare som Casemiro, Álvaro Morata, Gerard Piqué, Samuel Umtiti och Jordi Alba drabbats tidigare. Och även i England har många kända namn, bland andra Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen, blivit utsatta för liknande brott.

Så sent som för två veckor sedan ryckte någon en klocka från armen på Aubameyangs lagkamrat, polska nyförvärvet Robert Lewandowski, när han anlände till Barcelonas träningsanläggning.

Aubameyang kan lämna Barelona

Den 33-årige Aubameyang lämnade engelska Arsenal för Barcelona i början av året. Han ryktas dock vara på väg bort från den spanska klubben, som behöver strama åt sin lönebudget.

KLIPP: Alexander Isak gör mål mot Barcelona (21 augusti 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.