Göteborgs lagkapten Beata Kollmats. Foto: Bildbyrån

Korsbandet av för Göteborgs lagkapten

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs lagkapten Beata Kollmats, 27, har skadat ena korsbandet på träning, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

Nu riskerar hon att missa hela den damallsvenska säsongen.

– En stor förlust för laget och otroligt tråkigt för ”Bea” som har gjort en riktigt stark försäsong, säger tränaren Mats Gren till GP.

Enligt Aftonbladet, som avslöjade nyheten, skadade Kollmats vänster knä på en träning för flera veckor sedan. En operation uppges vara inplanerad till nästa vecka och klubben räknar inte med att att hon spelar den här säsongen.

Med förstärkningar som backen Emma Kullberg, mittfältaren Filippa Angeldahl och anfallaren Stina Blackstenius verkar Göteborg satsa för att vinna SM-guld i år – men det kan alltså bli utan Kollmats.

– Jag känner inte för att prata om det just nu, säger hon i en kort kommentar till GP.

Lagläkaren Matilda Lundblad säger till tidningen att korsbandet är helt av.

– Hon kommer vara borta från fotboll i åtminstone åtta månader från operationsdagen. Sedan kan hon träna tufft i övrigt och hon ska finnas med runt laget hela tiden ändå.

SVT Sport har sökt Beata Kollmats för en kommentar.

SE MER: Blackstenius och Falk ger hemmaträningstips

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.