Tottenhams träningsanläggning i norra London. Foto: TT

Bekräftat fall av covid-19 i Tottenham

Uppdaterad
Publicerad

Premier League lät på onsdagen meddela att 1 197 personer i ligans klubbar, både spelare och övrig personal, testades för covid-19 under måndagen och tisdagen – och att ett provsvar gav positivt utslag.

Kort därpå kommunicerade fjolårets Champions League-finalist Tottenham att det bekräftade fallet kom från deras klubb.

”Vi har informerats av Premier League att vi har tagit emot ett positivt prov för covid-19 efter den senaste testningen vid vårt träningscenter”, skriver Londonklubben på Twitter.

Om det rör sig om en spelare avslöjas inte. Tottenham skriver vidare på sin hemsida att den smittade, icke namngivne, personen är symptomfri och kommer att isoleras i sju dagar innan hen testas på nytt.

På grund av coronapandemin har Premier League haft uppehåll sedan mars, men planen är att säsongen ska återupptas den 17 juni. Än så länge har 13 personer testat positivt för covid-19 i Premier League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.