Pyroteknik kastades från Djurgårdens klack mot publiken på långsidan och matchen Hammarby-Djurgården försenades. Foto: C More

Skandalen: Bengal inkastad på sittplats

Uppdaterad
Publicerad
Derbyt mellan Hammarby och Djurgården sköts upp en halvtimme efter att en bengal kastats från Djurgårdsklacken in på sittplatsläktaren. Jennie berättar för SVT Sport om en riktigt otäck stämning.
– Jag har varit på mycket på fotboll, men jag vet inte ... det var helt galet, säger Jennie.

– Det är livsfarligt, det är så långt från godkänt man kan komma, man vill prata fotboll, men vad ska vi göra, säger Alexander Axén i C More-studion. Helt oacceptabelt, så kan vi inte ha det.

– Det är givetvis jättetråkigt att det händer inför fullsatta läktare. Alla vill ha en fotbollsfest och så är det några idioter som hanterar pyroteknik på ett oansvarsfullt sätt, säger Henrik Kindlund, Hammarbys VD till C More.

– Eventuellt är det en person som är skadad, men vi vet inte än, fortsätter han.

SVT Sport har pratat med Jennie som befann sig bara två meter från den inkastade bengalen på familjeläktaren.

– Det är alltså nån maskerad idiot som kastar en bengal rakt in på familjeläktaren. Mitt i en barnfamilj, och man blir rädd. Det började brinna och då står familjen där. En mamma har skadat sig, hon fick glöd på benet, det är barn som gråter och är chockade. Då lämnar vi, säger Jennie och fortsätter.

– Jag har varit på mycket på fotboll, men jag vet inte ... det var helt galet.

Även Djurgårdens Jonas Olsson var kritisk.

– För mig är det helt obegripligt att man kastar saker mot en annan läktare oavsett vad man tycker om dem, säger han.

Matchen blåstes igång 15:30.

Allsvenskan
Hammarby IF logo

Hammarby IF

1 - 3

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 26937
Domare: Mohammed Al-Hakim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer