Hanna Bennison presenterad och klar för Everton. Foto: Bildbyrån/Everton FC

Bennison presenterad av Everton

Uppdaterad
Publicerad

Svenska jättetalangen Hanna Bennison är klar för Everton.

Detta för en miljonsumma och ett rekordbelopp för klubben.

– Jag tror att Everton har något stort på gång och vi har redan ett bra lag med riktigt bra spelare, säger Bennison till klubbens hemsida.

Hon har spelat samtliga matcher för Rosengård i damallsvenskan den här säsongen och fick speltid i samtliga av det svenska landslagets matcher i OS där det slutade med en silverpeng efter finalförlusten mot Kanada.

I lördags bekräftade hennes svenska klubb, FC Rosengård, att Bennison lämnar klubben.

Nu har 18-åriga jättetalangen Hanna Bennison, efter en längre tid med rykten, till sist presenterats av Everton. Klubben från Liverpool som under fjolåret slutade på en femteplats i ligaspelet.

Tredje från Rosengård

I Everton får Bennison bekant svenskt sällskap. Både försvararen Nathalie Björn och anfallaren Anna Anvegård från Rosengård är nyförvärv i klubben inför den kommande säsongen.

– Jag tror att Everton har något stort på gång och vi har redan ett bra lag med riktigt bra spelare. Jag vet att klubben vill spela i Champions League. Det är ett av mina mål också och jag hoppas att jag kan hjälpa laget att nå det, säger Bennison.

Skrivit på för fyra år

Bennisons kontrakt med Everton är skrivet över fyra år. Svenskan får fina lovord från sin nya tränare Willie Kirk.

– Hon kommer att vara viktig för oss. Inte bara den här säsongen utan under lång sikt. Hon är redan på en fantastisk nivå men har ännu så mycket av sin karriär framför sig då hon bara är 18 år, säger Kirk.

Klubben bekräftar att man har värvat Bennison från Rosengård för en övergångssumma i miljonklassen, som samtidigt är ett rekordbelopp för klubben på damsidan.

Ligastart 4 september

Enligt Sportbladet handlar det om mellan 1,5 och 2,3 miljoner kronor som Everton betalar.

– Det är verkligen ett rekordkontrakt. Det känns roligt att man får vara med och bidra till damfotbollens utveckling på det sättet också, säger Bennisons agent, Lisa Ek, till SVT Sport.

Everton inleder ligaspelet den 4 september genom att möta Manchester City på hemmaplan.

MER BENNISON: Här firas Bennison på hemmaplan (8 aug 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.