Therese Sjögran. Foto: Bildbyrån.

Sjögran om försäljningarna: ”Klart vi tappar i fart”

Uppdaterad
Publicerad

Tre stjärnspelare har lämnat Rosengård för Everton.

Ett kvitto för Skåneklubben – men också en utmaning.

– Det är klart att vi tappar i fart, säger sportchefen Therese Sjögran.

På tisdagen blev det officiellt att stortalangen Hanna Bennison fortsätter karriären i Everton. Hon gör därmed som sina tidigare lagkamrater Anna Anvegård och Nathalie Björn, som båda lämnade Rosengård för Everton tidigare i somras.

– Det har varit en process under en lång tid. Det är skönt för ”Benni” att allt är klart och att övergången är officiell, det är bara att önska henne lycka till i den nya föreningen, säger Therese Sjögran till SVT Sport.

Hennes Rosengård har blivit en ansedd plantskola för spelare som vill vidare ut i Europa.

”Är ett kvitto”

Försäljningen av Bennison är ytterligare en klapp på axeln att den damallsvenska klubben jobbar på rätt sätt, enligt Sjögran.

– Ja, absolut. Det är ett kvitto på att vi har rätt miljö, att spelare kan vara hos oss, bli bättre och gå vidare i karriären. Det är klart att vi är glada för spelarnas skull, att de har tagit nästa kliv. Det är bara att fortsätta jobba. Vi har precis skrivit ett avtal med en 05:a (Bea Sprung) så det känns som vi fyller på med egna spelare och det känns också bra.

Samtidigt har konkurrenterna fått behålla en större stomme av sina spelartrupper.

Rosengård jobbar hela tiden med att hitta balansen mellan viktiga försäljningar och att nå framgång på planen.

”Får börja om”

Sjögran:

– Det är klart att det alltid finns svårigheter, speciellt nu när så många spelare lämnar mitt i säsongen. Om man jämför med andra klubbar som Häcken och Kristianstad som får behålla alla sina ... vi får börja om lite med grupprocesser och lagsammanhållning och sådana bitar. Så det är klart att vi tappar i fart, men så länge Sverige spelar på hösten och ligorna i Europa spelar på annat sätt så kommer det att se ut så här. Det är bara att vänja sig och hitta bra lösningar på det i stället.

MER BENNISON: Här firas Bennison på hemmaplan (8 aug 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.