Bensinbomb kastad mot Ajax fans i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Skandalscener utspelade sig inför Champions League-matchen mellan AEK Athen och Ajax. Bland annat kastades en bensinbomb in på bortafansens läktare – och elva personer skadades.

Det var före avsparken mellan AEK Athen och Ajax på Spyros Louis-arenan i den grekiska huvudstaden som det gick rejält överstyr mellan fansen.

Internationella medier, däribland Daily Mail, rapporterar att lagens supportrar ska ha börjat bråka och på sociala medier finns rörliga bilder på hur en bensinbomb kastas mot bortaläktaren.

På bilderna ser man hur den exploderar precis intill fansen. Nyhetsbyrån AFP uppger att elva personer med Ajax-anknytning har lindriga skador.

Därefter utbröt ytterligare tumult och kravallpolis tvingades ingripa. Även en bengal ska ha kastats rakt in i Ajax-klacken.

En blodig supporter på läktaren. Foto: Bildbyrån

Bilder visar även hur Ajax-försvararen Matthijs de Ligt står framför lagets bortafölje och till synes vädjar till dem att lugna ned sig.

Trots oroligheterna kunde Champions League-matchen starta på utsatt tid. Och efter två mål av Dusan Tadic inom loppet av fyra minuter i mitten av den andra halvleken vann Ajax med 2-0.

Ajax är därmed klart för åttondelsfinal för första gången på 13 år.

UEFA Champions League

AEK logo

AEK

0 - 2

Ajax logo

Ajax

Olimpiako Stadio, Aten
Publik: 25756
Domare: Michael Oliver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.