Karin Benzema var tillbaka i Frankrikes landslag för första gången på sex år. Foto: Bildbyrån.

Benzema tillbaka efter sex år – missade straff

Tillbaka i landslaget efter nästan sex år.

Då missade Karim Benzema en straff och sköt i stolpen när Frankrike slog Wales med 3-0.

De flesta rubrikerna har handlat om Real Madrid-stjärnan inför onsdagens träningsmatch i Nice. Benzema har inte spelat i landslaget sedan 2015 eftersom förbundskapten Didier Deschamps valt att nobba anfallaren efter skandalen med Benzemas påstådda inblandning i en utpressning kopplat till en sexvideo med hans tidigare landslagskollega Mathieu Valbuena.

I förrförra veckan togs Benzema dock ut i Frankrikes EM-trupp.

Och på onsdagskvällen var han tillbaka i den blåa tröjan på Allianz Riviera.

Startade

33-åringen gick in från start och hade chansen att ge ”Les Bleus” ledningen på straff i den 27:e minuten – men Danny Ward räddade. I upprinnelsen till straffen blev walesaren Neco Williams utvisad för hands och i numerärt överläge tryckte PSG-stjärnan Kylian Mbappé in 1-0 för Frankrike på en retur i den 35:e minuten.

I början av andra utökade Antoine Griezmann till 2-0 med en fullträff utanför straffområdet.

Benzema var sedan nära att göra 3-0 men träffade stolpen. 3-0-målet gjordes i stället av Ousmane Dembélé med tio minuter kvar.

I 87:e minuten avlossade Benzema ytterligare ett skott, men över ribban.

”Kunde gjort hattrick”

”En annan kväll hade han gjort hattrick. Han tillför definitivt en dimension till Frankrike. Visst är det laget att slå i sommar?”, skriver BBC i sin direktrapportering.

England fixade 1-0 mot Österrike, där Liverpools Trent Alexander-Arnold utgick i slutminuterna med en skadekänning.

I Innsbruck lyckades Danmark få med sig 1-1 mot Tyskland efter att Yussuf Poulsen kvitterat för danskarna i den 71:a minuten.

Frankrike möter Tyskland i EM-premiären den 15 juni.

Landskamper/mål: 82/27.

Meriter i urval: Tre ligatitlar, fyra Champions League-titlar, två cuptitlar, fyra titlar i VM för klubblag med Real Madrid. Fyra ligatitlar och en cuptitel med Lyon.

Övrigt: Är Real Madrids femte bästa målskytt genom tiderna med 279 mål på 559 tävlingsmatcher.