Arkivbild. Zlatan Ibrahimovic och Marcus Berg. Foto: Bildbyrån.

Marcus Berg: ”Tror vi skulle komplettera varandra”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Berg, 34, och Zlatan Ibrahimovic, 39, kan bli Sveriges nya anfallspar landslaget.

Något som Berg tror är ett lyckat koncept.

– Jag tror vi skulle komplettera varandra bra om vi får spela ihop, säger han till SVT Sport.

Under måndagen blev det officiellt: Svenske landslagsanfallaren Marcus Berg återvänder till IFK Göteborg – efter 14 år som proffs.

I dag är Berg med på landslagets samling inför VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo. Men 34-åringen var inte med på dagens träning. Han har nämligen inte spelat en match på fyra veckor och inte kunnat träna fullt ut på grund av en ryggskada.

VM-kval fotboll

– Förhoppningsvis kan jag träna i morgon. Så får vi se sen hur det blir på torsdag.

Spelat ihop tidigare

Berg och Ibrahimovic är inte ett främmande anfallspar i landslaget då de spelade ihop i den blågula tröjan senast för fem år sedan. Nu när Zlatan gjort comeback finns det stor chans att de spelar ihop igen.

– Jag tror vi skulle komplettera varandra bra om vi får spela ihop, säger Berg och fortsätter:

– Jag och Ola (Toivonen) spelade en hel del ihop och då var det jag som gick mer i djupet. Sen när han lämnade blev jag lite mer target. Jag känner att jag behärskar det spelet också.

”Får en matchvinnare”

Berg berättar också att han tror att det svenska laget får en helt ny dimension med Ibrahimovic i laget.

– Med Zlatan på plan får vi en matchvinnare, en otroligt stark boxspelare. Kan vi utnyttja det som lag så har vi en dimension till i vårt spel. Det är något vi måste utnyttja som lag och få ut det bästa av honom också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet