Malmö FF vidare i Europa League efter heroisk insats

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF är sensationellt vidare till sextondelsfinal i Europa League.

Marcus Antonsson satte kyligt matchens enda mål i bortasegern mot turkiska storlaget Besiktas.

– Det här är det största jag har varit med om hittills, säger han till Kanal 9.

Malmö var piskade att vinna borta mot Besiktas för att ta sig vidare från gruppen, men det såg illa ut till en början.

I den nionde minuten kastade sig hemmalagets Necip Uysal fram och stötte bollen i stolpen, i sekvensen efteråt sköt Vágner Love via en täckande MFF-spelare i ribban.

Europa League

Rasmus Bengtsson nickade tätt över ribban i den 36:e minuten, men den första halvleken blev mållös.

– Efter deras första anstormning kände vi att vi var med i matchen. Vi var jäkligt farliga på fasta situationer i första halvlek och hade några fina intentioner, säger anfallaren Marcus Antonsson till Kanal 9.

Rött kort på Quaresma

I stället sprack målnollan i den 51:a minuten när Markus Rosenberg slog en fin passning till Antonsson som kyligt rullade in 1–0.

– Jag sade i halvtid att jag skulle få minst ett friläge i denna matchen och det kom ganska snabbt. Det gäller att ta tillvara på chanserna och det var underbart att se när bollen rullade mot mål, säger Antonsson.

Besiktas jagade en kvittering mot ett starkt MFF, men i den 65:e minuten blev stjärnan Ricardo Quaresma utvisad efter en tuff satsning med dobbarna före mot Franz Brorsson. Domaren tog fram det röda kortet direkt.

Slutminuterna blev svettiga för Malmö. I den 92:a minuten fick Anders Christiansen ett drömläge att punktera matchen, men sköt mitt på målvakten och försökte sedan cykelsparka på returen, men bollen gick då utanför. Kort därpå hade Besiktas en boll i ribban efter att målvakten Johan Dahlin varit långt ute.

”Största jag varit med om”

Efter fem minuters tilläggstid blåste domaren i pipan och bortalaget jublade vilt. Malmö går nu vidare som grupptvåa med nio poäng, två färre än ettan Genk från Belgien.

Sextondelsfinalerna i Europa League lottas nu på måndag.

– Det spelar inte så stor roll vilka vi får. Just nu är det bara underbar glädje och sedan får vi se vad som händer. Det här är det största jag har varit med om hittills. Utan tvekan, säger Marcus Antonsson.

– Många går på knäna och vi krigar för varandra hela vägen. Det är helt otroligt att se och det är fantastiskt att få vara en del av detta laget, fortsätter han.

UEFA Europa League

Besiktas logo

Besiktas

0 - 1

Malmö FF logo

Malmö FF

Vodafone Park, Istanbul
Publik: 24955
Domare: Luca Banti

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet