Foto: BILBDYRÅN

Beslutet rör upp känslor: ”Oroväckande för klubbarna”

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet att tilldela Östersund segern i den avbrutna matchen mot Jönköpings Södra har rört upp starka känslor i sociala medier. ”Det kan få väldigt problematiska konsekvenser,” skriver bland annat ÖIS-supportern Pontus Forslund. Vad tror du? Skriv vad du tycker nedan!

SVT Sports facebooksida går diskussionen het kring beslutet att tilldela Östersund segern i matchen som avbröts när en åskådare sprang in på plan och attackerade Östersunds målvakt.

”Det här beslutet säger indirekt att det går alldeles utmärkt att ”fixa” resultat om man ser till att hoppa in från rätt läktare,” skriver Angela Schulze.

Oense om ansvaret

Thomas Pettersson tycker att det var helt rätt att lägga ansvaret på hemmalaget: ”Jönköping måste hållas ansvariga för sittplatspubliken på deras arrangemang,” skriver han.

Medan Pontus Forslund anser att ett ökat ansvar på klubbarna inte hjälper.

”Blir detta prejudikat så är det oroväckande för klubbarna, spelarna och supportrarna. Vill man ta sig in på plan så gör man det. Det är mycket svårt att stävja,” skriver han.

”Problemet löst”

Thomas Niklasson tror att det är enda lösningen:

”Hemmaplansarrangören måste skärpa sig och få bort dessa inslag, problemet löst!”

Fotbollförbundets riksombud förordade ett 1-1 resultat i sin anmälan till Disciplinnämnden. Det hade Thomas Berg tyckt om.

”Det är en delikat fråga. Omspel blir inte bra, då kan man ju rusa in så fort ens lag eller det lag man bettat på ligger under. Detta bleslut till 0-3 blir inte bra, då är det bara att betta bortalag och funkar inte det kan man rusa in och ändå få rätt. Varför inte låta det sluta 1-1, eller ha en policy att arenan ska tömmas och att spelare och domare spelar klart matchen när ärenan är tömd.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.