Kjell Lundgren, klubbchef J-Södra. Foto: SVT/Arkiv

J-Södra: ”Beslutet är helt felaktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Kjell Lundgren, klubbchef för J-Södra, delar inte disciplinnämndens beslut att tilldela segern till Östersund efter skandalmatchen.

– Vi kommer överklaga, det är jag nästan helt övertygad om, säger han.

Kjell Lundgren uppger att klubben är överraskad att Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnd tilldelar Östersund segern med 3-0 efter att en 17-åring stormat planen på Stadsparksvallen.

Och han reagerar särskilt på att nämnden bedömt 17-åringen som en supporter till Jönköpings Södra.

Överfallet på Stadsparksvallen

– Det är ganska märkligt att man går på den linjen eftersom personen i fråga sagt i polisförhör att han inte är någon supporter av någon av klubbarna, säger Lundgren.

Han fortsätter:

– Man kan bevisligen påverka resultat om man tar sig in på matcher och det är inte bra för svensk fotboll.

Hur kände du när ni fick beskedet?

– Vi blev väldigt överraskade över beslutet. Vi delar inte alls den uppfattningen utan har hela tiden delat Riksombudets rekommendation. Detta kom som en blixt från klar himmel, säger han.

Styrelsen tar ställning

Riksombudet rekommenderade att matchen skulle sluta 1-1 och enligt Kjell Lundgren ska nu styrelsen ta ställning till om klubben kommer överklaga beslutet till Besvärsnämnden, vilket han är övertygad om att klubben kommer göra.

– Poängen är tråkig att förlora men detta är framför allt ett oerhört viktigt principiellt beslut. Det kommer säkert vara prejudicerade för framtida situationer som kan uppstå, säger Lundgren.

Håller inte med

Disciplinnämnden menar att J-Södra brustit i säkerhetsarbetet under matchen med Östersund, men Kjell Lundgren håller inte med.

– Vi har följt de rutiner man varit överens om på planeringsmötena. Jag har varit runt och sett J-Södras samtliga matcher och jag hade kunnat hoppa in när jag velat på vilken arena som helst, säger han.

Men ska det gå att ta sig in på en fotbollsplan?

– Det är nästintill omöjligt att förhindra att någon tar sig in på en fotbollsplan. Då får man bygga burar och det är ingen som vill det i svensk fotboll.

Påverkar inte säkerhetsarbete

Enligt Lundgren kommer inte Disciplinnämndens beslut påverka säkerhetsarbetet inför hemmamatchen mot Elfsborg på söndag.

– Vi är nykomlingar i allsvenskan, gör ett ständigt förbättringsarbete och utvärderar varje arrangemang. Vi kommer inte vidta några exceptionellt andra åtgärder mot Elfsborg utan följer de rutiner som finns, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överfallet på Stadsparksvallen

Mer i ämnet