Foto: Bildbyrån

Bild: Tyskland vill ta Fifa till Cas

Uppdaterad
Publicerad

Det tyska fotbollsförbundet överväger rättsliga åtgärder mot Internationella fotbollsförbundet. Detta efter att Fifa meddelat att man stoppar landslagen från att bära ”One Love”-kaptensbindlar i fotbolls-VM.

Det rapporterar den tyska tidningen Bild.

Det tyska fotbollsförbundets (DFB) talesperson Steffen Simon bekräftar för Bild att man vill testa om Fifas förbud var lagligt i idrottens skiljedomstol (Cas).

DFB vill ha en snabb handläggning, så att ett beslut kan fattas inom 48 timmar.

– Fifa har förbjudit en symbol för mångfald och mänskliga rättigheter. De kombinerade detta med massiva hot om sportsliga konsekvenser utan att specificera dem. DFB prövar, om Fifas förfarande var regelrätt, säger Simon.

Beskedet kommer efter att Fifa varnat för sportsliga konsekvenser om VM-nationernas lagkaptener bär ”One Love”-bindeln.

En befarad sanktion har varit att spelaren som bär kaptensbindeln får ett gult kort vid matchstart.

Fifa hänvisar till en artikel i utrustningsreglementet, där det anges att kaptenerna ska använda en kaptensbindel utfärdad av Fifa. Bindeln som hittills har använts under VM bär texten ”ingen diskriminering”.

KLIPP: Vem är den kritiserade Fifa-presidenten Infantino egentligen?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.