Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nathalie Björn vill gärna ha revansch på England i sommarens VM. Foto: Bildbyrån

Nathalie Björn vill besegra ”lejoninnorna” i en VM-final: ”Hade varit skönt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är revanschsugna efter EM-uttåget mot England förra sommaren. Nu hoppas Nathalie Björn, en av nyckelspelarna i det svenska landslaget, att man möter just lejoninnorna i VM-finalen i Sydney den 20 augusti.

– Det klart att jag vill tro på att vi ska kunna ta ett guld, och det hade varit skönt att vinna mot England i en final, säger Nathalie Björn till SVT Sport.

Drygt åtta månader har gått sen Sverige blev utslaget ur EM i England. Tomheten som de svenska spelarna då uttryckte är nu i stället en revanschlysta.

– Jag känner mig redo för ett nytt mästerskap, sommaren gick inte som jag själv ville så det är skönt att mästerskapen är så pass nära varandra, så att man kan lägga fokus på nästa och bara köra. Vi kom ändå till en semifinal, så det är väl bara att göra det lite bättre i VM, vilket är riktigit tufft eftersom det är ett VM men jag älskar att spela mästerskap, säger Nathalie Björn och ler.

Damlandslaget i fotboll

Försiktigare med guldhajpen

Det svenska landslaget hade en kaxig inställning till det senaste mästerskapet. Med specialdesignade matchtröjor med receptet för att besegra Sverige inskrivet i tröjan fick den svenska guldjakten stor uppmärksamhet.

Bevisligen hade England gjort sin läxa och den svenska guldsuccén uteblev. Men till VM i Australien och Nya Zeeland är spelarna något försiktigare med att hajpa guldjakten.

– Jo, men kanske lite. Efter OS hade vi den tron på oss själva, att vi kunde klara av det. Men så visade mästerskapet att vi inte hade den klassen som behövdes den gången så det är klart att vi vill gå så långt som möjligt i ett VM men det här guldsnacket är kanske inte lika upphajpat som det var inför EM, säger Björn som menar att det inte bara är PR.

– Det är vi som hajpar upp det skulle jag säga. Det är vi som tror på det och ingen annan, lite den känslan får jag. Samma sak här, vi har en tro och vi vet vad vi vill, men vi har inför det här mästerskapet inte varit lika upphajpade, avslutar Brighton-stjärnan.

Björn ingen Seger 2.0

Med drygt tre månader till VM-slutspelet ställs svenska landslaget mot Danmark och Norge i de sista landskamperna inför mästerskapet och Björn känner sig redo att axla rollen som Caroline Segers eventuella ersättare på mittfältet.

– Jag känner mig så klart redo men det är en tuff utmaning. Jag tror mer att det handlar om att hitta den rollen som passar mig på den positionen än att försöka bli en Caroline Seger 2.0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet