Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Blackstenius har fått jubla flera gånger, utan att målen fått stå kvar. Foto: Bildbyrån

Blackstenius har gjort tre offsidemål: ”Blir lite straffad av VAR”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Blackstenius har hittat nätet fyra gånger i EM. Men tre av de fyra gångerna har målet viftats bort för offside.

Senast mot Belgien dömdes hennes mål bort med millimetermarginal.

– Jag har alltid haft en tendens att ligga på gränsen och det blir man lite straffad för när VAR kopplas in, säger Blackstenius till SVT Sport.

Målskyttet har inte lossnat på riktigt för Stina Blackstenius. Hon stod för ett läckert mål precis i slutet av den sista gruppspelsmatchen mot Portugal, sedan trodde både hon och resten av Sverige att hon hade öppnat målskyttet i kvartsfinalen mot Belgien. Men efter en lång VAR-granskning togs målet bort för offside.

– Där och då hade jag ingen aning om hur stor marginalen var. Så här i efterhand har jag sett att det är väldigt svårbedömt. Jag har även sett diskussionerna, till exempel Jonas Eriksson som hellre ser att man friar än fäller när det är så små marginaler. Jag vill knappt säga det ena eller det andra, men jag hade hoppats att det skulle gå igenom, säger Stina Blackstenius.

Fotbolls-EM

Trots att hon gjort tre mål som dömts bort tycker inte Stina Blackstenius att det har tärt på hennes självförtroende.

– Det har varit otroligt små marginaler. Så jag försöker ta med känslan av att jag är där och har gjort mål på lägena jag fått med just offsidelägena. Sedan är det vad det är, det är VAR.

Finns det saker du behöver förbättra?

– Ja, definitivt. Jag kan såklart jobba med större marginaler i mitt spel. Jag har alltid haft en tendens att ligga på gränsen och det blir man lite straffad för när VAR kopplas in. Men det gäller att ha lite mer tålamod och smartness om att hålla lite mer på löpningen och gå på blindsidan på ett annat sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet