IFK Göteborgs nya damlag Foto: Bildbyrån

Blåvitts damer vann historiska matchen

Uppdaterad
Publicerad

För första gången i IFK Göteborgs 116-åriga fotbollshistoria spelade ett seniorlag för damer tävlingsmatch ikväll. Blåvitt kunde fira den historiska kvällen med en klar 6-0-seger i division-4-mötet med Ösets BK.

– Det såg bra ut, sa Göteborgstränaren Cristian Loayza efteråt.

Ifjol togs beslutet att IFK Göteborg inte bara ska vara synonymt med ett av Sveriges mest framgångsrika herrlag i fotboll. Nu ska ett seniorlag på damsidan representera den anrika klubben.

Målet är givetvis att nå toppen även på damsidan men man börjar från grunden i division 4.

Första målet i minut 23

Och det unga IFK Göteborg, som bygger på spelare som flyttats upp från de egna leden bland flicklagen, började matchen mot Ösets BK, det lokala laget från Majorna, klart bäst. Men målet dröjde till den 23:e minuten, då 16-åriga Filippa Hopkins placerade in Blåvitts damlags historiska första mål. Samme Hopkins gjorde även 2-0 och 6-0 och kunde fira den första segern med en  hattrick.

– Det var ändå premiärnerver på tjejerna men det såg bra ut. Jag är nöjd hur de tar sig igenom matchen och hur de fortsätter att anfalla på det sätt vi sagt att vi skulle. Jag vet att hungern kommer finnas kvar även i fortsättningen, säger den Blåvitt-tränaren Cristian Loayza efter matchen till GP.

ARKIV: Här gick det sämre för IFK Göteborg (22 juni):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.