Blåvitts tunga kväll – kryssade mot bottenlaget igen

Falkenberg har den här säsongen växt ut till ett mardrömsmotstånd för IFK Göteborg. I sommarmötet slutade det 1-1 efter ett sent omdiskuterat mål.

I dag slutade det återigen 1-1. Den här gången efter en match som innehöll dubbla Blåvitt-skador, ett högpresterande Falkeberg och en målvaktstabbe.

Det var en match som på förhand mycket handlade om IFK Göteborgs två talanger Rasmus Wikström, 18, och Noah Alexandersson, 17, som båda fick göra debut i startelvan.

Det slutade med att de båda talangerna hade spelat färdigt innan andra halvleks start.

I stället var det Falkenberg som överraskade. De började klart bäst och det var Göteborgs målvakt Ioannis Anestis som höll sitt lag kvar i matchen.

Briljans från hallänningarna krävdes för att överlista greken. Anfallaren Robin Östlind tryckte till på halvvolley, fick kanonträff, skottet gick i stolpen men på returen dök talangen John Björkengren upp och vinklade in 1-0. Ett chockat Göteborg.

Först tabbe – sedan revansch

I det läget hade redan Rasmus Wikström tvingats kliva av. Resultatet stod sig den första halvleken ut och när den andra började hade också Noah Alexandersson tvingats kliva av.

Blåvitt satsade full fart framåt i den andra halvleken med de båda nyförvärven Hosam Aiesh och Tobias Sana i spetsen och till slut kom kvitteringen. Giorgi Kharaishvilis hörna hittade Robin Söder som nickade en lös nick – men trots det gick den studsande bollen in bakom målvakten Hampus Nilsson. Det var femte IFK-målet i rad som gjordes av just Robin Söder.

– Jag får ta på mig den till hundra procent. Jag missbedömer studsen, säger Hampus Nilsson till C More.

1-1. På slutet fick Kharaishvili en chans att avgöra men då räddade Nilsson och matchen slutade 1-1.

Sana lycklig över återkomsten

Tobias Sana hoppade in för IFK Göteborg redan efter tio minuter och gjorde comeback efter sju år. Efteråt var han lycklig över att vara tillbaka.

– Det var underbart att få kliva ut på Gamla Ullevi igen, min gamla hemmaborg. Den här klubben betyder mycket för mig, säger Sana till SVT Sport. Men jag önskar att vi hade tagit tre poäng.