18-åringens tunga startdebut – bars ut på bår

Publicerad

18-åriga Rasmus Wikström fick i dag göra startdebut för IFK Göteborg. Han höll i fem minuter. Sedan signalerade ynglingen med smärtor för byte. På bilderna såg det ut som att det var knät som spökade och han bars ut på bår.
Och in kom en nygammal ”blåvitare” – Tobias Sana.

Det dröjde bara fem minuter, sedan fick Rasmus Wikström, 18, som i dag gjorde startdebut för IFK Göteborg lämna planen på bår.

Talangen la sig ner efter en duell och efter ett par minuters joggande längs sidlinjen gick det inte mer, han tvingades byta och in kom det nygamla nyförvärvet Tobias Sana.

– Jag har inget exakt besked kring Rasmus (Wikström). Vi behöver undersöka honom med magnetkamera i morgon. Det är knät. Det är motiverat med en magnetundersökning så fort som möjligt, säger Jon Karlsson, läkare i IFK Göteborg, till Aftonbladet.

Och den kallduschen följdes kort efter av en annan. Efter 15 minuter gjorde dessutom Falkenberg 1-0 genom en annan talang – John Björkengren kunde slå in en retur efter ett kanonskott på halvvolley från Robin Östlind.

17-årige Alexandersson också skadad

Den andra startdebutanten i matchen, Noah Alexandersson, 17, tvingades också kliva av efter en smäll på vänsterfoten. I halvtid byttes Alexandersson ut mot ett annat nyförvärv – Hosam Aiesh.

– Foten var stor som en apelsin när jag tog av skon. Jag ska göra röntgen i morgon, så får vi se. Jag tror inte att det ska vara något för allvarligt, säger Alexandersson till Göteborgs-Posten.

Matchen slutade 1-1.

Allsvenskan
IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

1 - 1

Falkenbergs FF logo

Falkenbergs FF

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 10757
Domare: Glenn Nyberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer