Brasilien fick invänta VAR-beslut flera gånger under matchen. Foto: TT

Blekt Brasilien hånat av Copa America-publiken

Uppdaterad
Publicerad

Efter en svag insats i Copa America-premiären följde Brasilien upp med 0-0 mot Venezuela i natt. Något som fick hemmapubliken i Salvador att jubla åt motståndarnas Venezuelas framfart.

– Såklart hjälper det inte direkt när fansen är emot oss, jublandes ”olé” varje gång motståndarna har bollen, sa brassebacken Filipe Luis efter matchen.

För första gången på fem år gick Brasilien mållöst från en hemmamatch i en herrlandskamp. Den krävande publiken i Salvador, norra Brasilien, var inte nöjd med spelet och buade i slutet åt sina egna spelare.

– Det hjälper ingenting att vi inte har fansen bakom oss. Vi behöver fortsätta att kämpa och göra vårt bästa för att förändra saker och ting, sa Filipe Luis, enligt AP.

Copa America

Brasilien hade tre bollar inne i matchen, två dömdes bort efter VAR-granskning och ett efter ruff från Robert Firmino.

– Vi kan inte klaga på VAR. Rättvisa blev utdömt, sa Brasiliens tränare Tite efter matchen.

Första mållösa hemmamatchen på fem år

Brasilien, som förvisso vann sin premiärmatch mot Bolivia, ligger nu jämsides med Peru i gruppen, med chans att bli gruppsegrare när lagen möts i nästa match. Även tvåan och de två bästa treorna går till kvartsfinal, så risken att Brasilien missar slutspel är liten.

Det här var Brasiliens första mållösa hemmamatch sedan 3-0-förlusten i bronsmatchen i VM, 2014 mot Nederländerna. De fyra senaste gångerna som Brasilien arrangerat Copa America har man också vunnit den sydamerikanska turneringen.

Gruppfinal väntar

Parallellt i gruppen så spelade Bolivia mot Peru. Där tog Bolivia ledningen men Jefferson Farfán kvitterade och på tilläggstid avgjorde peruanerna med sitt 2-1-mål. Nu väntar en gruppfinal mellan Brasilien och Peru i Sao Paulo. Venezuela med två poäng och Bolivia med noll poäng möts samtidigt i Belo Horizonte.

Copa America

Brasilien logo

Brasilien

0 - 0

Venezuela logo

Venezuela

Itaipava Arena Fonte Nova, Salvador
Publik: 42587
Domare: Julio Bascuñán

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet