Foto: Bildbyrån

Blev månadens tränare i veckan – tog ny seger i dag

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske Arsenal-tränaren Jonas Eidevall utsågs i veckan till månadens tränare – igen.

I dag tog hans lag en ny seger i engelska Super League.

Det blev en bekväm vinst med 4-0 mot West Ham.

Londonklubben var inför dagens match obesegrad i fem raka Premier League-matcher och Eidevall utsågs i fredags till oktober månads tränare i ligan. Det är andra gången han får priset då han även kammade hem utmärkelsen i september.

Och under söndagskvällen kom nästa seger som möjligen bäddar för ”tredje gången gillt”.

De rödvita gästades av West Ham på hemmaplan och det var aldrig något snack om saken. Med sex minuter kvar av den första halvleken lyckades Kim Little eliminera dödläget och skriva in sitt namn i målprotokollet. Sju minuter in i andra halvlek slog hon sedan till igen. Därefter kunde Arsenal komfortabelt spela av matchen och Bethany Mead fick utöka med en knapp halvtimme kvar innan Grace Fisk gjorde ett självmål till 4-0.

Arsenal befäster första platsen i tabellen på 18 poäng som enda obesegrade lag. I nästa match väntar derby mot Tottenham.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.