Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Rebecka Blomqvist om solonumret: ”Jättekul”

Uppdaterad
Publicerad

Rebecka Blomqvist gjorde ett succéartat inhopp mot Italien och stod för ett solonummer som fastställde slutresultatet 5-0. Dagen efter matchen ser hon positivt på sin prestation.

– Såklart jättekul att få göra mål och på det sättet, att få springa lite och att avsluten sitter också, säger hon till SVT Sport.

Efter segern mot Italien är Sverige klara för åttondelsfinal. En av dem som bidrog till 5-0-segern var Rebecka Blomqvist som satte sista målet.

– Såklart jättekul att få göra mål och på det sättet, att få springa lite och att avsluten sitter också. Så det var en skön vinst, skönt att göra mål och det känns bra idag.

Vi såg att du pratade rätt länge med förbundskapten Peter Gerhardsson efter träningen. Hur resonerar ni?

– Det är väl sällan man går in på vad man pratar om men vi hade ett bra snack, feedback och feedforward som vi kallar det. Hur vi kan fortsätta jobba tillsammans både individuellt och min roll i laget och på planen och sådär, så det var ett bra snack.

Sverige möter Argentina i sista gruppspelsmatchen på onsdag.

Hör Rebecka Blomqvist i spelaren ovan.

SE KLIPP: Blomqvist solonummer mot Italien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.