Foto: Bildbyrån

Vapnet i jakten på OS-plats: ”Förhoppningsvis till min fördel”

Uppdaterad
Publicerad

Bara 16 utespelare får chansen i sommarens OS-turnering.

Rebecka Blomqvist har ett vapen i jakten på en plats: flexibiliteten.

– Jag är bekväm både på kant och som forward. Förhoppningsvis är det till min fördel, säger Rebecka Blomqvist till SVT Sport.

Landslagssamlingen i Stockholm är den näst sista innan sommarens stora höjdpunkt: OS i Tokyo. Därför gäller det för spelarna att prestera på topp i kvällens match mot världsettan USA.

– Det är klart att personligen och för laget är det två otroligt viktiga samlingar men vi försöker ta till vara på tiden, säger Rebecka Blomqvist till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Den 23-åriga anfallaren har hela tiden i åtanke att mästerskapet närmar sig.

– Personligen försöker jag visa på varje träning och blir det speltid vill jag ta den chansen också.

Vanligtvis får landslagen ta ut 23 spelare, varav tre målvakter, i sina mästerskapstrupper. Det gäller i såväl VM som EM – men inte i OS.

Hoppas på speltid mot USA

Där får endast 18 spelare, 16 utespelare och två målvakter, chansen.

Det innebär att spelare som behärskar flera olika positioner kan ha en fördel – till exempel Blomqvist som både kan spela i anfallet och på kant.

– Det är en ganska tunn trupp och man vet aldrig vad som händer under ett OS. Och är det till min fördel att jag kan spela på flera positioner så är jag glad för det. Jag trivs bra i båda positionerna och på båda kanterna. Så förhoppningsvis är det en fördel, säger hon.

Mot USA i kväll är hon nöjd så länge hon får speltid.

– Jag känner mig bekväm på kant och som forward. Får jag chansen att spela så är jag glad.

SVT sänder Sverige-USA med start klockan 19.00 i SVT2/Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet