Fridolina Rolfö och Hanna Glas. Foto: Bildbyrån

Inför värdemätaren: ”Vi kan vinna mot alla lag”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har tre raka förluster mot världsettan USA.

Men i kväll hoppas man kunna bryta den dystra sviten.

– På vår högsta nivå kan vi vinna mot alla lag, säger Hanna Glas till SVT Sport.

Med drygt tre månader kvar till OS i Tokyo får Sverige en rejäl värdemätare när regerande världsmästaren USA gästar Friends Arena i kväll.

– Det är det bästa laget i världen för tillfället. Det kommer att krävas väldigt mycket. Men vi har haft många tuffa matcher mot dem och alltid utmanat dem så möjligheten finns. Vi ska ge dem en riktigt bra match, säger Fridolina Rolfö till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

Senaste vinsten mot USA kom 2016

För Rebecka Blomqvist blir det första matchen på seniornivå mot USA.

– Det ska bli en cool match. Jag har förstått att det alltid är tuffa matcher och jag har ju sett matcherna på tv. Det blir en utmaning men också väldigt inspirerande så klart, säger hon.

Sverige har tre raka förluster mot det amerikanska laget. Senaste vinsten kom i kvartsfinalen i OS 2016 när man vann på straffar.

– Det är alltid en ny match och då är det nya förutsättningar, säger Hanna Glas.

Bennison: Få press på dem

Den svenska försvararen tycker att Sverige närmat sig USA och tror att chansen till seger i kväll finns.

– På vår högsta nivå kan vi vinna mot alla lag, det känner jag. Men det gäller att vi är där för det blir en riktigt tuff uppgift.

Hanna Bennison ser matchen som ett bra test inför kommande OS-turnering.

– Det kommer bli en tuff match men också rolig och bra nu inför OS att verkligen få testa laget. Vi ska försöka att inte stressa upp oss och behålla lugnet. Våga spel och få dem under press, säger hon.

Sverige-USA sänds i SVT2/Play från klockan 19.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet