MFF-spelaren Bonke Innocent ska ha utsatts för rasism under toppmatchen mot AIK. Foto: Bildbyrån

Malmös Bonke Innocent utsattes för rasism av en i AIK-klacken

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF-spelaren Bonke Innocent ska ha utsatts för rasism under onsdagens hemmamatch mot AIK.

Sydsvenskan skriver att en man bortaklacken bland annat riktade apljud mot MFF-spelaren.

– AIK Fotboll tar fullständigt avstånd från all typ av rasism, säger AIK Fotbolls ordförande Robert Falck till klubbens hemsida.

Det var under toppmatchen mellan Malmö FF och AIK som Bonke Innocent blev utsatt för rasism.

En man i AIK-klacken ska ha gjort apljud och även nazisthälsningar under ett flertal tillfällen, skriver Sydsvenskan.

– Så fort som den här spelaren hade bollen så gjorde den här mannen apljud, säger polisens kommenderingschef Per Olof Söyseth till Sydsvenskan.

Gjorde nazisthälsningar

AIK-anhängaren blev först avvisad för apljuden och när han fick komma tillbaka till stadion gjorde han nazisthälsningar.

– Det är förfärligt alltihop. Han är misstänkt för hets mot folkgrupp. Han omhändertogs sen för berusning och samtidigt skrevs anmälan om hets mot folkgrupp och så hördes personer inne på arenan om vad de sett och hört honom göra, säger Per Olof Söyseth.

Polisens kommenderingschef säger också att supportern agerat ensam, att han fick inte stöd av klacken. AIK skriver att man identifierat personen och att en polisanmälan upprättades av klubben.

– AIK Fotboll tar fullständigt avstånd från all typ av rasism, det hör inte hemma i AIK, inte i svensk fotboll eller någonstans i samhället, säger Robert Falck, AIK:s ordförande, till klubbens hemsida.

Malmö FF är också tydliga med var de står i frågan.

– Det är solklart var vi står i frågan om rasism och annat som exkluderar människor. Vi tar oerhört stort avstånd från den typen av händelser. Det är bra att det är polisanmält, säger Niclas Carlnén, vd för MFF till Sydsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.