Bortamatch mot mästaren – då kom säsongens första seger

Eskilstuna inledde säsongen med två raka kryss.

Men borta mot Rosengård kom säsongens första seger när mästarna besegrades med 2-1.

– Det känns helt underbart. Jag tycker vi förtjänar det, säger tvåmålsskytten Loreta Kullashi till SVT Sport.

Förra säsongen övertygade Eskilstuna i allsvenskan och var med i toppen av allsvenskan. Den här säsongen har de emellertid gått segerlösa från de två inledande omgångarna, och var i behov av en seger i tredje omgången. Och trots att det var mästaren Rosengård som stod för motståndet lyckades de ta med sig tre poäng hem.

Två mål av Kullashi

Det var mycket tack vare Loreta Kullashi.

Den 21-åriga anfallaren gjorde först 1-0 i den första halvleken, och tio minuter in i andra slog hon till igen när hon satte 2-0 till Eskilstuna.

Efter det blev det 40 minuter av spel på egen planhalva för gästerna. Rosengård pressade på rejält för att ta sig tillbaka in i matchen. Trots flertalet skott blev det bara ett mål för hemmalaget när Caroline Seger nickade in reduceringen med en kvart kvar att spela.

– Det känns skit, säger Zecira Musovic.

Skadad efter inhopp

Det var dock inte enbart glada miner i Eskilstuna. Med tio minuter kvar åkte Emma Engström på en skada, knappt 20 minuter efter hon bytts in. Engström blev liggandes ett tag och behövde hjälp för att kunna ta sig av planen med lindat vänsterknä.