Bortaseger för Häcken efter drömmål

Uppdaterad
Publicerad

Häcken står inför en hektisk period med fem matcher på femton dagar. Men en bättre start kunde man inte ha önskat sig. Utan viktiga spelare som Paulinho och Goodswill Ekpolo lyckades laget från Hisingen få med sig tre poäng från Sundsvall efter ett drömmål av veteranen Erik Friberg.

På en soldränkt Norrporten Arena tog Sundsvall, utan seger på tio matcher, emot Häcken. Det var en jämn match där det krävdes ett drömmål av Erik Friberg för att bryta dödläget. Efter en hörna klippte 33-åringen till på volley utanför straffområdet och Lloyd Saxton kunde inget göra.

Sundsvall missade straff

Trots ett litet spelövertag för bortalaget inledningsvis så var det Sundsvall som blev tilldelade en straff i slutet på första halvlek. En fri Peter Wilson stötte ihop med Häckenmålvakten Peter Abrahamsson. Kollisionen såg ut att ske precis utanför straffområdet men Sundsvall fick straff. Maic Sema fick förtroendet att slå straffsparken men då revanscherade sig Abrahamsson och räddade straffen.

Drömmålet avgjorde

I andra halvlek var det fortsatt en jämn affär och det krävdes en kalasträff av Häckens Erik Friberg för att bryta dödläget i matchen. Efter att en hörnspark rensats ut ur Sundsvalls straffområdet så stod han på rätt plats. Friberg fick till en riktig fin båge på sitt volleyskott och kunde sedan bara titta på bollen när den seglade in i mål, hans första för säsongen.

Sundsvall fick till en period med press i slutet. Där var Juanjo Ciercoles nära på att kvittera efter ett tungt volleyskott men Abrahamsson räddade och matchen slutade 0-1. Detta var första matchen av en period med fem matcher på 15 dagar för Häcken som härnäst åker ned till Nederländerna för Europaleague-kval mot AZ Alkmaar.

Allsvenskan

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

0 - 1

BK Häcken logo

BK Häcken

NP3 Arena, Sundsvall
Publik: 4060
Domare: Magnus Lindgren

Första halvlek

  • 35'
    Gult kortAbrahamsson
  • Gult kortJuanjo
    36'
  • Gult kortBlomqvist
    44'

Andra halvlek

  • BergByteRoige
    57'
  • 58'
    0 - 1MålFriberg
  • 71'
    Gult kortIrandust
  • 78'
    LundbergByteYasin
  • 84'
    OjalaByteIrandust
  • 84'
    BerggrenByteMohammed
  • MorenoByteBjörkander
    88'

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.