Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Victor Edvardsen (vänster) och Bosse Andersson. Foto: Bildbyrån

Djurgården väcktes av fyrverkerier inför åttondelsfinalen mot Lech Poznan

Uppdaterad
Publicerad

I kväll kliver Djurgården in i Europa Conference Leagues slutspel.

Inför åttondelsfinalen mot Lech Poznan smälldes fyrverkerier utanför Djurgårdens hotell.

– De grep två stycken i morse, säger sportchefen Bosse Andersson till SVT Sport.

16 av 18 möjliga poäng och klara gruppsegrare i höstas. Djurgården gjorde succé i Conference League förra året, och i kväll inleds slutspelet för Stockholmsklubbens del.

I åttondelsfinalen ställs man mot den polska storklubben Lech Poznan, med svenskarna Mikael Ishak, Jesper Karlström och Filip Dagerstål i laget. Karlström är ett extra bekant ansikte för Djurgården, då han spelade i klubben mellan 2015 och 2020.

”Känslor och hets”

– Jesper ligger alla djurgårdare, och i synnerhet mig, varmt om hjärtat. Det blir känslor och lite hets emellan, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Dubbelmötet med Lech Poznan inleds i Polen och avgörs i Stockholm om en vecka.

– Man märker av intresset. Det är en stor match även för dem. Det kommer vara en kokande gryta med över 40 000 åskådare, så det kommer bli en tuff anspänning och utmaning. Vi kommer också ha ett starkt stöd med en fylld bortasektion, säger Bosse Andersson.

Väcktes av fyrverkerier

Redan inför matchen har Djurgården fått en försmak av vad som väntar från Lech Poznans supportrar. Under natten mot torsdagen väcktes man av fyrverkerier utanför hotellet.

– Det gjorde vi, eller i alla fall jag. Jag brukar annars sova ganska tungt, men det var fyrverkerier vid upprepade tillfällen. Men jag tror de tog fel riktning på hotellet. Det var mest vi ledare som hörde det, säger Andersson och fortsätter:

– Och vi var förvarnade för Bodö/Glimt hade haft samma upplevelse för två veckor sedan. Polisen var skicklig på plats. De grep två stycken vid 04:45 i morse, som gjorde allt för att provocera och störa oss. Men det är ganska lugnt. Matchen börjar 21:00, så det är ingenting som kommer påverka när matchen väl är igång.

Matchen mellan Lech Poznan och Djurgården spelas 21:00, och den sänds på Viaplay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.