Bra utgångsläge för Liverpool efter seger. Foto: Bildbyrån

Bra utgångsläge för Liverpool efter seger

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool vann med 2-0 hemma mot Porto och har ett bra utgångsläge inför returen.

Roberto Firmino briljerade med först en assist och sedan ett 2-0-mål där han kunde vinkla in bollen i öppet mål.

Liverpool vann komfortabelt hemma på Anfield mot Porto med 2-0. Liverpool började bra och fick in 1-0 i den femte minuten när Naby Keitas skott touchade en Portospelare och gick in bakom Iker Casillas i målet. I den 26:e minuten följde Roberto Firmino upp genom att göra slutresultatet 2-0 efter ett fint förspel av Trent Alexander-Arnold.

– Positivt. Det var bra. Det kunde varit en mycket jobbigare match. Vi spelade bra i dag och gjorde fantastiska mål. Det andra målet var briljant, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp i Viasats sändning.

”Fantastiskt resultat”

– Det enda jag kan kritisera var att vi gav bort för många fasta situationer men det var ett fantastiskt resultat, fortsätter han.

Liverpool var sedan nära att dra på sig en straff när Alisson boxade bollen rakt på Alexander-Arnolds arm, men domaren friade efter en VAR-situation.

UEFA Champions League

Liverpool logo

Liverpool

2 - 0

FC Porto logo

FC Porto

Anfield, Liverpool
Publik: 52465
Domare: Antonio Mateu Lahoz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.