Brentfords Josh Dasilva blev matchhjälte i ligacupkvartsfinalen mot Newcastle. Foto: TT

Brentford skrällde i ligacupen – Arsenalkrisen allt värre

Pontus Janssons Brentford fortsätter att fälla Premier League-lagen i ligacupen.

Efter 1-0 mot Newcastle är Championshiplaget klart för semifinal för första gången i klubbens historia.

För Arsenal är krisen allt djupare, efter att ha blivit utslaget av Manchester City.

Redan på vägen till kvartsfinal hade Brentford, tabellfyra i den engelska fotbollens andradivision, sänkt tre andra Premier League-lag.

På tisdagen fick så Newcastle känna på vad West Bromwich, Southampton och Fulham redan tvingats uppleva.

”Jag är stolt att vara lagkapten för den här truppen och den här klubben. En otrolig prestation”, twittrade en stolt Pontus Jansson efter matchen.

Svensken är skadad och fick följa tisdagens match på ett regnigt Brentford Community Stadium i västra London från sidan.

Ribbträff från Ghoddos

Det gick bra ändå. I drygt en timme var matchen mållös – Brentfords Saman Ghoddos var närmast att spräcka nollan men träffade ribban i första halvlek – men sedan kom segermålet i den 66:e minuten.

Sergi Canós levererade ett inspel från vänster, och det hamnade perfekt vid fötterna på en framstormande, helt omarkerad Joshua Dasilva. 22-åringen satte behärskat foten till och rullade in 1-0.

Det var det som krävdes för att skicka hemmalaget till klubbens första stora cupsemifinal.

Krisen allt djupare

Vidare är också regerande ligacupmästaren Manchester City, som vann sin kvartsfinal borta mot Arsenal med 4-1 och skickade Londonlaget än djupare ner i krisen.

Gabriel Jesus nickade in 1-0 till City redan i den tredje minuten, ett tidigt och mentalt jobbigt mål för ett Arsenal som har gjort en uppseendeväckande svag start på säsongen och är fast i botten av Premier League-tabellen.

Alexandre Lacazette gav hemmalaget hopp med sitt 1-1-mål efter en halvtimme, men det är inte mycket som går Arsenals väg just nu.

Riyad Mahrez satte 2-1 på frispark i den 54:e minuten – en frispark som gick rakt på Arsenalmålvakten Rúnar Rúnarsson men som islänningen tappade in – och Phil Foden chippade in 3-1 fem minuter senare, efter att ha sprungit sig fri ur misstänkt offsideposition.

Aymeric Laporte avslutade sedan jobbet för City genom att nicka in 4-1 med kvarten kvar att spela.

De återstående kvartsfinalerna, Stoke–Tottenham och Everton–Manchester United, spelas på onsdagen.

KLIPP: Se Besiktasstjärnans läckra ”Zlatan-mål”