Christian Eriksens Manchester United kan bli världens dyraste klubb. Foto: Rui Vieira/AP/TT

Brittiska medier: Världsrekordbud på Manchester United

Uppdaterad
Publicerad

Den qatariske shejken Jassim Bin Hammad al-Thani har tillkännagivit att han lämnat in ett ”rationellt” bud för att köpa Premier League-klubben Manchester United.

Enligt brittiska medier ligger budet på 5 miljarder pund – vilket motsvarar cirka 65 miljarder svenska kronor.

Blir köpet av blir Manchester United den dyraste idrottsklubben någonsin.

Summan är fortfarande lägre än de 6 miljarder pund som de amerikanska ägarna, Glazer-familjen, uppges vilja ha för klubben. Deadline för att lägga bud på klubben var fredag klockan 23 svensk tid.

NFL-lag dyrast hittills

Även den brittiske miljardären Jim Ratcliffes företag Ineos är med i kampen om att bli Uniteds nya ägare. Enligt flera medier har han lagt ett bud på att köpa drygt 50 procent av aktierna i klubbarna. Utöver det kommer han även att erbjuda familjen Glazer att behålla en andel på 20 procent.

Rekordsumman för köp av en idrottsklubb är 6 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 4,8 miljarder pund. Det är priset som en investmentgrupp med bland annat Magic Johnson, nyligen köpte NFL-laget Washington Commanders för.

MER OM MANCHESTER UNITED: Thomas Zilliacus kritik mot Manchester United-ägarna (20 april 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Thomas Zilliacus hoppas ska hända i budgivningen av Manchester United. Foto: Pressbild/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.